Friss topikok

Elkezdődött

2008.12.05. 00:11 :: tuby smith

 A jövő már itt van.

Szeretem a Sci-fit (nem a focit). Gyakran műszaki szemmel nézve észre veszem, hogy amit le lehet írni az (ha a fizika nem tiltja) megvalósítható.

Csak hogy nagy klasszikust - gyerekkori kedvencemet - említsek Jules Verne hihetetlen előrelátással írta le az akkor még egyáltalán nem létező dolgokat, amik mára valósággá váltak.

Mint a tengeralattjáró, melynek szinte sosem kell a felszínre jönnie. (Nemo kapitány - Rejtelmes sziget) => Atommeghajtású tengeralattjárók

A holdrakéta (Utazás a Holdra) => Houston űrközpont

A helikopter és a szerves alapú műanyagok gépipari alkalmazása (Hódító Robur - A világ ura kevésbé ismert két műve). A  címszereplő Robur függőleges tengelyű propelleres repülő szerkezettel közlekedik, aminek az anyaga nagy erővel összesajtolt cellulóz, amiből a szereplők nem tudtak késsel sem jelentős kárt tenni. (bár a másik regényben csapkodó szárnyú repülője van, ami fizikailag bizonyítottan nem megvalósítható emberi mértékben, csak mini és mikrorobot méretben látható el kellő energiával)

Szólj hozzá!

Címkék: kezdet

A bejegyzés trackback címe:

https://futurenow.blog.hu/api/trackback/id/tr56805109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása