Friss topikok

Ismét egy lépés a Borg felé

2021.01.16. 14:00 :: tuby smith

Elkészült az első mesterséges, bionikus kéz, amellyel az amputált végtagokkal élők újra érezhetnek majd. Az első ilyen beültetésre még idén sok kerül, ezzel megnyílhat az út a művégtagok új generációja előtt.

A bionikus kéz huzalozása a páciens idegrendszeréhez kapcsolódik majd, ezzel vezérelheti majd a mozgásokat és visszajelzéseket kap az érintésekről is a tenyéren található szenzorokból. A műkéz közvetlen összeköttetését az idegrendszerrel az emberi kéz két fő idegére kötött elektródákkal biztosítják. Így a tulajdonos gondolatokkal irányíthatja a készüléket, sőt a szenzorokból érkező jeleket is egyből az agya dolgozhatja fel, amely nagyon gyors, két irányú információáramlást biztosít. “Ez lesz az első olyan művégtag, amely valós idejű visszajelzést biztosít majd a pácienseknek” – mondja Micera.

A tervek szerint a mostani páciens először egy hónapig viseli majd a műkezet, hogy megnézzék, mennyire tud alkalmazkodni. Amennyiben minden jól megy, a tökéletesen használható modell két éven belül érkezik.

index

Eddig ez jó, hogy sérült visszanyerheti a végtagját, olyna mellékhatások nélkül, mint a 2012-es Pókember filmben láttunk :) De mint tudjuk, minden fejlesztés a hadi iparból jön.

Kiváncsi vagyok, mikor lesz hadrendve állítva valamilyen harci borg vagy rendfenntartó robotzsaru.

Szólj hozzá!

Címkék: borg

A bejegyzés trackback címe:

https://futurenow.blog.hu/api/trackback/id/tr325088193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása