Friss topikok

Linkblog

Újranövesztés

2009.03.28. 08:19 :: tuby smith

Ha egy szalamandra újra tudja növeszteni a levágott farkát, miért ne lehetne ugyanerre képes egy amerikai tengerészgyalogos? írja az index

Hát igen, egyesek örülnének a farok (újra)növesztésének :)

Az egész kedvenc sci-fi megvalósító ügynökségünk projektje.

A Massachusetts -i Worcester Politechnikai Egyetem kutatóinak sikerült emberi bőrből egymástól nem különböző növekedni, és szervekké, testrészekké fejlődni képes sejtek összességét létrehozni.

A végtagjaikat vesztett katonák kezének-lábának újranövesztéséhez azonban ennyi nem elég, a következő lépésben azt kell elérni, hogy a blasztémából izomszövet keletkezzen, majd azokat valamilyen, egyelőre meghatározott anyagból készült szövetváz köré növeszteni (élő szövet a fémvázon).

A hadügyi projekteknek egy része kudarccal végződik, és nem hallani róluk többet; más részük sikeres lesz, és azért nem hallani róluk többet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futurenow.blog.hu/api/trackback/id/tr671030505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása