Friss topikok

Linkblog

Borg biztonsági szoftver készül

2009.04.12. 22:36 :: tuby smith

Az Oak Ridge Nemzeti Laboratórium Cyberbiztonság és Információ, Intelligencia Kutatócsoport UNTAME projektjének keretében fejlesztett cybotok felderítik a hálózatra besettenkedőket, az információt közlik egymással, így előzve meg a komolyabb galibákat.

A rendszer elemei egymással kommunikálnak, nem önálló egységek, hanem kollektívát alkotnak. (Mi vagyunk a Borg! Az ellenállás hasztalan)

Az „intelligens, önjavító, behatolás-detektáló és megelőző" szoftverrendszert az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma rendelte meg az információbiztonsági hiányosságokat kritizáló Kongresszusra reagálva. „A cybot intelligensebb az ágensnél" – jelentette ki a fejlesztőcsoportot vezető Joe Trien. – „Ha egy ágenst elveszítünk, az el is veszett.

Mivel együtt szándékozik dolgozni társaival, a cybot folytatja küldetését, újjáéled, ha kell, s ott folytatja, ahol abbahagyta."

A prototípus támogatja a kereskedelmi forgalomban lévő programokat, biztonsági szoftvereket, így a pont-pont megoldásokkal való együttműködést is. 

A következő kihívást a cybotok működő hálózaton történő tesztelése és annak bizonyítása jelenti, hogy viselkedésük nem válik kiszámíthatatlanná. Nem lázad-e fel teremtői ellen, mint a Skynet. Trien szerint a folytatáshoz újabb anyagi források szükségesek, és amennyiben rendelkezésre állnak, két éven belül készen lesznek.

Szólj hozzá!

Címkék: star trek terminator borg

A bejegyzés trackback címe:

https://futurenow.blog.hu/api/trackback/id/tr521061670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása