Friss topikok

Szembe sütve

2008.12.05. 09:05 :: tuby smith

Mi vagyunk a Borg! Minden ellenállás hasztalan!

Már most is tele vagyunk implantokkal! Műszív, műizület, combprotézis, műér, műfog, s már műszem is van. Persze nem csak olyan ami olyannak néz ki mintha, hanem olyan amivel látni lehet.

Jer Az University of California kutatói három kutyán már végeztek sikeres teszteket. A műszer mesterséges úton stimulálja a retina körüli sejteket, amik viszont az agy sejtjeit hozzák működésbe. Mindennek az eredménye a látás.

Az implantátum prototípusa 16 elektródát tartalmazott, ami arra volt elegendő, hogy segítségével a páciens érzékelje a sötétséget és a fényt.

A második generációs műszer ezzel szemben ezer elektródát rejtene, ami már elegendő ahhoz, hogy ne csak fényt, de alakzatokat is észleljenek vele.

 

Szólj hozzá!

Címkék: star trek borg űrszekerek

A bejegyzés trackback címe:

https://futurenow.blog.hu/api/trackback/id/tr15805357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása