Friss topikok

Gyere velem, ha élni akarsz!

2009.03.04. 23:53 :: tuby smith

Egy pont aki emlékszik, melyik folmben hangzott el az alábbi mondat?

Igen, a Terminator-ban.

A sorozat adásszünete (meg a cinematrix blog miatt :) ) előszedtem  a régi képeket és híreket.

Processzorhálózat a chipen

A 80 kisméretű, egyszerűsített magból felépülő chip jelenlegi formájában kevéssé piacképes, vagy alkalmas valódi számítási feladatok hatékony futtatására, célja azonban nem is ez, hanem a kísérletezés, a sokmagos koncepció megvalósításához szükséges elektronikai és architekturális megoldások kidolgozása és kipróbálása.

Szendvics

Hogy egy ilyen chipet hogyan látunk el megfelelő mennyiségű adattal, egy újabb jelentős problematika. Az Intel mérnökei szerint egy újabb szintre lesz szükség a memória hierarchiában, mégpedig a processzorhoz közel hozott DRAM-ra.

Amikor elősször megláttam ezt a csodát rögtön a T2-ben megsemmísített törött osztyaprocessor képe ugrott be, amint John Connor kiveszi a páncélszekrényből. HWSW


Irodai robotzsaru

Két japán cég közös fejlesztése a T-34 típusjelzésű biztonsági robot, amely hálóval teríti le az illetéktelen behatolókat - számolt be a BBC. A T-34-est egy robotokat gyártó, illetve egy biztonságtechnikai cég, a Tmsuk és az Alacom közösen fejlesztette ki. Fejlesztői irodákba szánják arra a feladatra, hogy a munkaidő lejárta után ellenőrizze, senki sem tartózkodik a helységben, későbbi változatai már a zsúfoltabban berendezett otthonok védelmére is képesek lesznek. Mozgás-, hő-, és hangérzékelőjével képes észlelni a behatolót, extra lehetőségként a T-34-es egy jókora hálót tud kilőni a betörőre...

 

Később a T-70 változathoz alapfelszerelség lesz a golyószóró. A T-800 pedig megfoghatja a fegyvereket, ahogy mi is tesszük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: robot terminator

A bejegyzés trackback címe:

https://futurenow.blog.hu/api/trackback/id/tr2982189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása