Friss topikok

NanoRAM

2009.05.28. 12:16 :: tuby smith

A Berkeley egyetem kutatói Alex Zettl professzor vezetésével olyan új típusú memóriacsip elméleti alapjait írták le, ami azonos méret mellett a maiaknál akár ezerszer több adatot képes tárolni, és azokat szinte végtelen ideig meg is őrzi. (ja kérem a nanotechnika elve, hogy minden sokkal kisebb :)

A szén nanocsőbe zárt vasrészecskével tárolt adat négyzethüvelykenként terrabájtos méreteket érhet el. Ez körülbelül egy ujlenyomat mérete. Az egész rendszer az emberi hajszál méretének ötvenezred része, és ugyanúgy képes az információ tárolására, annak nagy pontosságú írására-olvasására, mint a mai memóriák. 

És a hőmérséklet-stabilitás meghaladja az egymilliárd évet.

Laboratóriumi körülmények között már a gyakorlatban is sikerült működésre bírni az új generációs memóriacellákat, de a tömeggyártástól még nagyon messze van a technológia.

Szólj hozzá!

Címkék: nanotech

A bejegyzés trackback címe:

https://futurenow.blog.hu/api/trackback/id/tr401148673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása